Fakta och historik

Svenska Vykortsföreningen

1. Fakta och Historik

Ansichtskarten-Lexikon http://ansichtskarten-lexikon.de/ är en tysk hemsida med mycket information om vykort, förlag och tryckerier.

Länk: Ansichtskarten-Lexikon

The Postcard Album är en guldgruva när det gäller fakta om tyska förlag och tryckerier!

Länk: The Postcard Album

Metropolitan Post Card Club of New York har en oerhört faktamatad och välillustrerad hemsida med historik, vykortsförlag (även en del svenska!), signaturer och "topicals". Under det sistnämnda hittar man tex under bokstaven Q: QSL, Quakers och Quarries med vykortsexempel för alla stenbrottssamlare! Vissa fakta om förlag är gamla och inte helt korrekta.

Länk: Metropolitan Post Card Club of New York

Förlaget Neue Photographische Gesellschaft (NPG) i Berlin var världens största tillverkare av ”äkta fotografi-vykort”. Historik och information på tyska.

Raphael Tuck & Sons: en databas över vykort publicerade av den kända firman Tuck & Sons.

Länk: Raphael Tuck & Sons

Postadress: